Llámanos +34 659 784 935

Ayuda

Tu, calla!: sobre el dret a la llibertat d’expressió i manifestació

Tu, calla!: Sobre el dret a la llibertat d'expressió i de manifestació (Ciclogènesi Book 14) (Catalan Edition) de [Laura Huerga, Blanca Busquets]

Una anàlisi i una reflexió sobre la censura, la repressió de la dissidència i la criminalització de la protesta i de la pobresa.

Aquest llibre neix de la preocupació personal de les autores pel creixement de les sancions i penes relacionades amb els drets a la llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació. L’obra exposa i denuncia el marc legal que empara la censura a l’Estat espanyol, agreujat per l’aprovació de la llei mordassa i l’enduriment del Codi Penal el 2015. Alguns dels casos més coneguts dels últims anys Valtonyc, Altsasu, els presos polítics catalans, Pablo Hasél, La Insurgencia, Strawberry, o Cassandra, entre molts altres i d’altres menys coneguts però igualment importants serveixen d’exemple d’aquestes males pràctiques i de com la censura i la repressió poden afectar-nos de forma insospitada. Aquesta activitat repressiva ha trobat resposta, afortunadament, en la societat: des de l’activitat de les organitzacions que lluiten contra aquesta llei i les seves aplicacions, com el Centre Irídia, No Callarem, No Somos Delito, Amnistía Internacional, la Plataforma en Defensa de la Libertad de Información, Greenpeace…, fins a les diverses reaccions i formes d’organització contra la censura de diferents col·lectius en forma de manifest, manifestació, caixes de resistència, cançons i campanyes.