Llámanos +34 659 784 935

Ayuda

TORREDEMBARRA:L’Escola de Música i l’Escola d’Adults adapten la formació a les noves mesures de seguretat sanitària

L’Escola Municipal de Música i l’Escola Municipal d’Adults Mar de Lletres que gestiona la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra s’han adaptat a la nova situació creada per l’emergència sanitària i a les restriccions decretades el 30 d’octubre. L’Escola de Música du a terme en aquests moments les classes de manera telemàtica i s’han suspès, de moment, les de grups instrumentals i orquestres. L’Escola d’Adults Mar de Lletres alterna les sessions presencials amb les telemàtiques. Per la seva part, les llars municipals d’infants El Cirerer i els Gegants de la Torre continuen amb la seva activitat i els protocols corresponents.

L’Escola Municipal de Música va prendre tot un seguit de mesures en l’inici del curs pel que fa a l’oferta formativa musical, ara alterat per les noves mesures decretades el 30 d’octubre. Entre d’altres:

•    L’alumnat de 3 a 5 anys no començarà les seves classes fins que la situació ho permeti.
•    S’ha reduït l’oferta d’agrupacions fins a nou avís: s’han suspès les classes de cant coral, s’han suspès les classes col·lectives d’instrument i s’ha reduït la càrrega lectiva de les classes de llenguatge musical.
•    Les agrupacions instrumentals (en aquests moments suspeses per les noves mesures decretades el 30 d’octubre) feien la seva classe a Cal Maiam, utilitzant l’espai de platea per garantir les màximes distàncies, i limitant el nombre de components a 12.
•    S’han separat grups de llenguatge musical per respectar l’aforament de l’espai. Hi un temps de ventilació després de cada classe, tant en les col·lectives com en les individuals.
•    S’utilitzen mampares grans en les classes de vent.

Actualment hi ha 125 alumnes que han començat les classes, més 29 que estan a l’espera de poder començar, i les noves matriculacions d’alumnat de 3 anys.

Aquí podeu consultar el pla d’obertura:
http://torredem.altanet.org/documents/ensenyament/20201023142056-pla-obertura–escola-musica.pdf

Per la seva part, l’Escola Municipal d’Adults Mar de Lletres va iniciar el curs el 5 d’octubre amb una reducció del nombre d’alumnes a les aules per poder adaptar-se a les mesures per fer front a la Covid-19. Per aquest motiu, enguany la capacitat màxima és de 270 alumnes repartits en dinou cursos diferents que es realitzen de dilluns a dijous, en horari de matí o tarda. Fins ara, s’han matriculat 242 persones als diferents cursos ofertats: diferents nivells d’alfabetització, de neolectors, de català, de castellà, d’anglès, de preparació per a  l’obtenció del títol de Graduat en educació secundària per a majors de 18 anys i de preparació per a la prova d’accés als Cicles formatius de grau mitjà.

Aquí podeu consultar el pla de reobertura:
http://torredem.altanet.org/documents/ensenyament/2020092985933-pla-obertura-curs-2020-21-alumnes.pdf

En aquests moments, es manté viva la matrícula a les dues llars d’infants i a l’Escola de Música. En el cas de l’Escola d’Adults Mar de Lletres, només hi ha plaça per inscriure’s a alfabetització.