Llámanos +34 659 784 935

Ayuda

Obres guanyadores dels XXII Premis de Cultura Vila de Torredembarra

Obres guanyadores dels XXII Premis de Cultura Vila de Torredembarra


Insomnia d’Alex Machuca Rodríguez, de Torredembarra.


Obres guanyadores de la XXII edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra que enguany correspon als guardons d’arts plàstiques.

Les diferents convocatòries que integren els Premis Cultura Vila de Torredembarra d’aquest 2020 i les obres premiades són:

XIX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura.

Aquest premi porta el nom de l’artista torrenc Pere Romeu, promotor cultural molt lligat al món artístic modernista i editor de la revista Quatre Gats.

El jurat està format pels pintors: Marta Ivern, Joan Ciuró, Aurora Roig, Francesco Volsi i Jordi Roig.

Dotació: 2.500 €
Patrocinador: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra.

S’han presentat 36 obres. Guanyador: el treball presentat amb el títol XXL-C de Àngel Algueró Borràs, de Tortosa. Finalista: La novel·la que un viu, de Mercè Húmedas i Parés, de Lleida.

Àngel Algueró Borràs: Nascut a Tortosa, és pintor autodidacta des de l’any 1992. Ha exposat, tant individual com col·lectivament a Tortosa, Amposta, Tarragona, Barcelona Sevilla i Alacant, entre d’altres ciutats. Guanyador de nombrosos premis, entre d’altres, aquest 2020 el Premi de pintura de Belles Arts de Sant Jordi -Països Catalans, de la Fundació Perelló de BellPuig


XIX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia.
Aquest any la temàtica ha estat vinculada a la fotografia social sorgida de les emergències.

El jurat està format pels fotògrafs: Imma Font, Lluís Milian, Anna Fusté i Rodrigo Sicilia.

Dotació: 800 €
Patrocinador: Regidoria d’Acció Social

S’han presentat 41 fotografies. Guanyador: el treball presentat amb el títol Insomnia d’Alex Machuca Rodríguez, de Torredembarra.

Alex Machuca Rodríguez: Nascut a Vilafranca del Penedès, viu a Torredembarra. Es dedica a la fotografia professional des de fa només 3 anys. La seva especialitat són els retrats, casaments i comunions. Participa com a fotògraf habitual al Torredembarra Bloc, espai fotogràfic amb el propòsit de mostrar una nova perspectiva sobre els esdeveniments socials, culturals i esportius de Torredembarra.

IX Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura.

Aquest premi porta el nom de l’escultor torrenc Josep Pujol i Montané.

El jurat està format per:

Fèlix Lozano, escultor.
Mercè Bessó, escultora i artista.
Olga Pijuan: llicenciada en Belles Arts, especialista en gravat.
Ismael Lozano, pintor.
Pere Bruix, pintor.

Dotació: 2.000€
Patrocinador:  Regidoria de Turisme

S’han presentat 10 obres. Guanyador: el treball presentat amb el títol Pangolí, de Joan Parés Mañé, de Torredembarra.

Joan Parés Mañé: Nascut a Torredembarra i veí de la Pobla de Montornès. És fuster des de l’any 1974, és també aficionat a la talla amb fusta. Mestre Artesà des de l’any 2014 en reconeixement al mestratge i mèrits de caràcter extraordinari pels 25 anys com a docent. Imparteix cursos de formació de fusteria al Centre Penitenciari de Tarragona.

VI Premi de Gravat Xilogràfic La Torre de l’Encenall.
Aquest premi porta el nom de l’escola de gravat fundada per Antoni Gelabert a Torredembarra l’any 1969 amb la voluntat de difondre la xilografia. La seva petjada va ser molt intensa, per això, i amb la voluntat de reviure aquesta tècnica es va crear aquest premi.

El jurat està format per:

Mercè Alonso. Conservadora-restauradora de matrius xilogràfiques i calcogràfiques.

Marià Casas. Membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Escultor i gravador.

Antoni Gelonch. Membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Francesc Fontbona. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. És també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Patrocina: Arxiu Municipal de Torredembarra.

S’ha rebut, en aquesta edició, obres de Mèxic, Polònia, Argentina, Catalunya, Eslovàquia i Rússia.

En la categoria infantil no s’han presentat treballs. Dotació: Material per gravar. El jurat ha declarat desert el premi.

En la categoria juvenil, s’ha presentat 1 treballs. Dotació: Material per gravar.

Guanyador juvenil: el treball presentat amb el títol THE C.E.C PALACE, de  George-Stefan Marin, de Romania.

En la categoria adult, s’han presentat 53 treballs. Dotació: 1.500 €.

Guanyador adult: el treball presentat amb el títol Solitarios acompañados, de Cristina Gladis Muñoz, de l’Argentina. Finalistes: Memòria de natura, d’Alícia Gallego, de Catalunya i Goodbye Summer, de Dada Àlvarez, de Catalunya.

Cristina Gladys Muñoz: És professora de gravat. Ha participat en exposicions i biennals de gravat internacional i al seu país (Argentina). Ha rebut nombrosos premis a Polònia, Hongria, Lituània, Xina, Argentina i Catalunya.


Les obres presentades en les diferents categories s’exposaran a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra, del 16 de novembre al 9 de gener. L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 a 17 h, excepte els dijous que serà de 10 a 20 h (accés Pati del Castell). Dissabtes, de 17.30 a 20.30 h (accés pel carrer del Camí de l’Era).

Deja un comentario