Llámanos +34 659 784 935

Ayuda

Blog

Libros de escritores del Baix Gaià

https://baixgaiaonline.com/escritores-baix-gaia/

En este enlace ya hemos subido más de 50 carátulas de escritores del Baix Gaià. Poco a poco iremos ampliando el número y la información.

¡NECESITAMOS TU AYUDA! Haznos llegar más libros que conozcas.

La familia Baix Gaià sigue creciendo.

La familia Baix Gaià sigue creciendo.  Dos nuevos negocios están en nuestra web, tu web.

 Cada vez somos más en la plataforma Baix Gaià On Line.

 En ella encontrarás los mejores profesionales de la zona. (y mucho más)

 ¿Tienes un negocio? Anúnciate aquí. ¡¡ES GRATIS!!.

Si, si, has leído bien. Anunciarte en la plataforma de negocios Baix Gaià cuesta 0€

Entra, regístrate y sube tu información.

www.baixgaiaonline.com

El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó recupera les representacions a l’església després de dos anys de pandèmia

Foto de Pilar Bisa

El Ball del Sant Crist de Salomó recupera el seu format regular aquest 2022 després de dos anys de pandèmia. D’aquesta manera torna al seu escenari habitual, l’església. I ho fa coincidint amb una destacada efemèride, el 50è aniversari de la darrera estructuració de l’obra, a proposta de l’Institut del Teatre de Barcelona. Una fita que, a la vegada, va significar el pas de les representacions del carrer al temple parroquial i l’adopció de l’actual periodicitat anual.

Si al 1972 un director clau en la renovació del teatre català contemporani com Fabià Puigserver, i l’escenògraf Iago Pericot, van significar un abans i un després per al Ball Parlat, mig segle després el desig del poble de Salomó és celebrar la conjuntura d’aquell esdeveniment com es mereix: des del record i amb una gran festa. D’una banda perquè la crisi sanitària permet recobrar l’esperit del Ball Parlat dels darrers 50 anys; i de l’altra perquè les funcions especials de les dues temporades passades han significat una autèntica dosi d’energia per als més de cent integrants que hi ha darrere de l’espectacle.

En aquest sentit, en el marc de la posada en escena els quatre primers diumenges de maig, que enguany escauen els dies 1, 8, 15 i 22, l’organització preveu incorporar definitivament el paper del diable al tram final del Ball, tal com estableix la tradició, així com diverses millores tècniques. Aquestes, amb la voluntat de dotar l’obra de més dinamisme i atraure l’atenció de l’espectador, així com contribuir en l’estalvi energètic, tot renovant i modernitzant una part de la infraestructura.

Paral·lelament també es treballa en un programa d’activitats que va més enllà de les funcions o la tradicional arrossada popular de final de temporada. D’aquesta manera, coincidint amb la Festa Major de la localitat, el dissabte 30 d’abril a Cal Cadernal s’inaugurarà l’exposició “El Ball del Sant Crist de Salomó 1972 – 2022. 50 anys de representacions a l’església”. A més a més, també se celebrarà una trobada de poblacions d’arreu dels Països Catalans que compten amb un Crist miracler, com per exemple Igualada, Bellpuig, Balaguer, Piera, Palamós o València, entre d’altres. I abans de finalitzar l’any es publicarà un llibre amb la voluntat de revisar els coneixements que es tenen sobre el Sant Crist de Salomó i tot el que l’envolta, com la història, el mite i la llegenda.

El Ball del Sant Crist de Salomó és un espectacle teatral d’arrels medievals declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Combina teatre, dansa, llum i efectes especials, i pertany al gènere dels balls parlats, de molta tradició al Camp de Tarragona i al Penedès. Posa en escena uns fets llegendaris del segle XVI que la tradició popular ha mantingut fins a dia d’avui. Explica que, davant la fam que patia el poble i tota la comarca, un mercader salomonenc, Josep Nin, embarcà vers Alger a la recerca de blat. Tornà amb l’aliment, però també amb la imatge d’un Crucifix que, miraculosament, comprà per trenta monedes i després de força entrebancs.

Torredembarra, preparada per acollir la Llorenç Beach Soccer Cup

Foto. A. Torredembarra

Sis equips espanyols competiran a la categoria Sub18 en la primera edició de la competició

Torredembarra acollirà aquesta Setmana Santa la Llorenç Beach Soccer Cup 2022. Una competició pensada per a joves talents de tota Europa que pretén contribuir en l’evolució, la professionalització i el futur del futbol platja.

El campionat es disputarà del 14 al 17 d’abril a la platja de la Paella, i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i de Beach Soccer Worldwide (BSWW).

Adopta el nom d’una de les figures més rellevants i reconegudes de la modalitat a nivell mundial. Llorenç Gómez ha deixat un immens llegat damunt la sorra. Una dècada al cim de l’esport d’elit amb 168 internacionalitats, més de 40 països de tot el món visitats i 38 títols col·lectius i 43 d’individuals. Entre els més destacats, els de Campió de l’Eurocopa, Subcampió dels Jocs Europeus, Subcampió del Món, Millor Gol del Món 2014, Quintet Ideal 2014, Quintet Ideal 2018 i Millor Jugador del Món 2018. Actualment és entrenador i Seleccionador Català Absolut.

En aquesta primera edició, la competició acollirà la categoria Sub18 Masculina, amb la participació de sis equips procedents de diferents punts de la geografia espanyola. L’acceptació ha estat positiva en aquesta primera convocatòria i la intenció és convertir-se en futures edicions en un gran aparador per les noves generacions de tota Europa.

Es tracta del primer torneig oficial de BSWW dedicat a categories inferiors que se celebra a Espanya, i el segon a nivell europeu.

El torneig es desenvoluparà en format lliga, de manera que els equips s’enfrontaran tots contra tots. El dijous tindran lloc les sessions d’entrenament, el divendres i el dissabte es disputarà la fase de grups, i el diumenge tindran lloc els play-offs.